De winnaars van de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2021 zijn bekend. Uit de inzendingen koos de jury vijf innovaties. Deze vijf winnaars presenteren zich op 22 april als, tijdens een online sessie, voor een panel van drie deskundigen op het gebied van innovatie. De panelleden bepalen tijdens de plaatsen welke innovaties één van meerdere ontvangen vouchers, te verzilveren bij de BSNC, Vereniging Sport en Gemeenten, NOC * NSF of Sportinnovator.

De winnaars van de innovatieprijs zijn: AirSure, Resilient Blue Grasstechnology, SmartGoals Urban SkillCourt, SuReTec Kunstgras en Verduurzaming Sporthal Roomley. Dit jaar zijn er voor het eerst vijf winnaars en dat is best bijzonder want in de sport kan er meestal maar één de winnaar zijn. “Toch is hier voor gekozen”, zegt jurylid Eric van der Veen van Sportinnovator, “Omdat we het accent dit jaar leggen op innovaties die klaar zijn voor de markt. Daarbij past dat de winnaars de gelegenheid krijgen om zich aan de markt te presenteren en we hen daarmee een extra zetje in de rug geven ”. Tijdens de pitches op 22 april wordt de marktpotentie gericht door een panel van deskundigen, Dit is vergelijkbaar met het Dragon's Den-concept. Gekozen is voor een online variant,

Volgens jurylid Hans Arends, verenigingsmanager bij de BSNC, “was de jury blij verrast met de diversiteit aan inzendingen en dat zie je ook terug bij de winnaars”. Het thema duurzaamheid komt natuurlijk terug. Bij Sporthal Roomley in de gemeente Tilburg presenteert een innovatieve presentatie voor de verduurzaming van de sportaccommodatie. Barenbrug heeft met Resilient Blue Grasstechnology, klimaatbestendig natuurgras ontwikkeld en FieldTurf Tarkett heeft een kunstgrassysteem (SuReTec) ontwikkeld waarvan aan het einde van de levensduur alle componenten na hun scheiding weer met hoge kwaliteit kunnen worden hergebruikt. Ook de actualiteit van luchtkwaliteit vanwege COVID-19 krijgt aandacht met AirSure van Cloud Garden Sentronics. Nl W &

Het resultaat van de inzendingen gebeurde op basis van de criteria, originaliteit en creativiteit, de aanleiding voor de beoordeling, praktische meerwaarde en visie, promotie vakgebied, marktpotentie en return on investment. Ook is er gekeken in hoeverre er is van een concreet, gerealiseerd en duidelijk product, project of dienst.

De innovatieprijs is een gezamenlijk initiatief van de BSNC, Vereniging Sport en Gemeenten, NOC * NSF, Sportinnovator en de Vakbeurs Sportaccommodaties. De initiatiefnemers benadrukken met de prijs het belang van kennisdeling en promotie over vernieuwingen in de sportsector, gericht op de aanleg, het onderhoud en beheer en de exploitatie van sportvoorzieningen. Ook willen de initiatiefnemers de focus op innovatie bij het bedrijfsleven, opdrachtgevers en gebruikers versterken, de implementatie van innovaties stimuleren en het belang uitdragen van samenwerking in de branche om te kunnen innoveren.

Informatie over het online bijwonen van de pitches op 22 april, volgt binnenkort.

Meer informatie over de Vakbeurs Sportaccommodaties vindt u op https://vakbeurssportaccommodaties.nl/ en over de Innovatieprijs via de website

Ook kunt u contact opnemen met:
Hans Arends (verenigingsmanager BSNC)
06-21649594
h.arends@bsnc.nl
Eric van der Veen (samenwerkingsverbanden en sportprofessionals Sportinnovator)
06-53923884
eric@sportinnovator.nl